Artist Statement

Tutkin taiteilijana erilaisia ilmiöitä kuten ajan ulottuvuuksia, välitilaa ja siirtymää näkyvän ja näkymättömän maailman välillä, liminaalisuutta sekä hiljaisuuden ja tyhjyyden estetiikkaa. Olen kiinnostunut taiteen tekemisen prosessista, väristä, muodosta sekä kuvapinnan rakenteesta. Kuvataiteilijana olen saanut kiitosta vahvasta väri- ja muotokielestäni sekä persoonallisesta, suomalaisille kuvataiteilijoille epätyypillisestä valonkäyttötavastani.

Mielemme määrittää maailmaa kielen avulla. Pyrimme antamaan asioille nimen, joka määrittää ilmiön muodon. Kysyn teoksillani, onko olemassa jotain ajattelun tuolla puolen? Mikä on olennaista tässä lyhyessä, ohikiitävässä elämässä? Ehkäpä hiljaisuus - koen taiteen olevan hiljaisuuden kieltä. Hiljaisuudesta nousevat myös ideat maalauksiini. Usein tärkeämpää on se mikä jätetään visualisoimatta kuin se mikä kuvataan. Teokseni ovatkin pääosin minimalistisen pelkistettyjä installaatioita ja maalauksia.

Asun ja työskentelen Iissä ja Madridissa. Suoritan parhaillaan taiteen tohtorin tutkintoa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa aiheenani ajan problematiikka ja sen kuvaaminen. Olen opiskellut kuvataidetta Lapin yliopiston lisäksi Espanjassa Universidad de La Lagunassa ja olen valmistunut graafikoksi/kuvittajaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta. Teoksiani on esitelty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä koti- ja ulkomailla.